Klasszikus zöldségfasírt

 

Azért klasszikus, mert pont úgy készül, mint a húsos, csak hús helyett párolt zöldség; tojás helyett sárgaborsó liszt kerül bele.

Nagyon- nagyon finom. 🙂

Hozzávalók:

1 szelet tönkölykenyér

1 szál sárgarépa ( 8 dkg volt )

5 dkg zeller

1-1 marék zöldborsó és kukorica

1/2 fej vöröshagyma

1 ek sárgaborsóliszt

fűszerek: só, bors, 1 tk. mustár ( dijon, mézes ), 1 marék petrezselyemzöld, 1-2 g. fokhagyma zsemlemorzsa

kókuszolaj

– a kenyeret vízbe áztatjuk

– a vöröshagymát durvára aprítjuk, majd kevés olívaolaj-víz keverékén a zöldségekkel együtt puhára pároljuk

– robotgépbe tesszük a kinyomkodott kenyeret, a párolt zöldségeket, a lisztet és a fűszereket. Összeaprítjuk úgy, hogy azért maradhatnak benne zöldségdarabkák 🙂

– 1-2 órára félretesszük a masszát

– fasírtokat formálunk, zsemlemorzsába forgatva kevés kókuszolajon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük.

Persze mehetne bele cukkini, karalábé…….:)

 

Címkék:
Tovább a blogra »